om josefins träningsresor

Josefin Höglund heter jag som driver Josefins träningsresor sedan november 2019. Här får jag kombinera två av de saker jag gillar mest – träning och resor.

Josefin utbildade sig först till Naprapat, blev klar 2008 och driver sedan flera år aktiebolaget Josefins Naprapati. Hon har även vidareutbildat sig till personlig tränare, mammamage instruktör och diverse andra vidareutbildningar inom träning.  För mig är träning utveckling av olika slag, med en viss tanke att bli eller behålla funktioner i kroppen som vi mår bra av. Det kan vara allt ifrån kraft, snabbhet, kondition och rörlighet, till andning, avslappning och vila. Allt för att må bra och ha ett bra allmäntillstånd som gör oss piggare, gladare och friskare. Om vi gör det i glädje och gemenskap kommer utmaningarna vi ställs inför kännas så mycket lättare att anta. När vi dessutom får uppleva detta i vackra, trivsamma miljöer blir det magiskt! Så efter en resa med oss hoppas jag att du kommer hem full med träningslust, oavsett vad, och med känsla av glädje och vällust.

Så började det

Den här resan startade 2006, då Maria Larsson tillsammans med ESS löparklubb från Sandviken gjorde den första resan till Monte Gordo i Portugal. Då var det en utpräglad löparresa med inslag av styrka. Denna resa har utvecklats år för år till att bli mer öppen för vem som helst men fortsatt mycket löpning och fortfarande med Maria som arrangör. 2019 gjorde så Maria sin sista resa och överlämnade därmed arrangörsskapet till Josefin Höglund. Josefin som är leg. Naprapat, licensierad personlig tränare och gruppträningsinstruktör driver sin verksamhet Josefins Naprapati och rörelse i Valbo med Maria som hyresvärd för lokalerna. Så resan tar vid och fortsätter i den fina anda Maria skapat. Den förändring som sker är namnbytet, från Träningsresan Monte Gordo till Josefins Träningsresor. Vilket precis som det antyder innebär att det kan bli flera längre eller kortare resor i framtiden.

Monte Gordo

3-10 oktober 2020